Lerby prijst werk van Van der Sar en Overmars bij Ajax

29 februari 2020, 14:31

Sören Lerby is van mening dat Ajax er goed aan heeft gedaan af te stappen van het salarisplafond. In een uitgebreid interview met De Telegraaf prijst de oud-voetballer uit Denemarken het werk dat Edwin van der Sar en Marc Overmars in Amsterdam leveren. Hij stelt dat zij beloond zijn voor de 'risico's' die zij hebben durven nemen.

Al enige tijd schuwt Ajax niet om de portemonnee te trekken om spelers aan te trekken of langer aan boord te houden. Zo betaalden de Amsterdammers de voorbije transferperiodes vele miljoenen voor de komst van onder meer David Neres, Daley Blind, Dusan Tadic, Quincy Promes, Edson Álvarez, Razvan Marin en Antony, die in de zomer overkomt van São Paulo.

"Door het salarisplafond los te laten en veel hogere transfersommen te betalen dan in het verleden, is Ajax op de transfermarkt met zijn tijd meegegaan. Edwin van der Sar en Marc Overmars hebben het super gedaan, want de investeringen hebben zichzelf meerdere keren terugbetaald, het eigen vermogen is gigantisch", zegt de Deen.

Lerby, tegenwoordig zaakwaarnemer, vindt niet dat Ajax heel veel risico heeft genomen. "Met een onophoudelijke stroom talenten uit de eigen opleiding, die tientallen miljoenen euro's oplevert, valt dat wel mee. Maar wat willen de critici dan? Doet Ajax niks en zien de vijftigduizend mensen in het stadion baggervoetbal, dan zeggen dezelfde mensen dat er sprake is van wanbeleid, omdat er meer dan genoeg geld op de bank staat, maar Ajax de hand op de knip houdt."

Hij raadt Ajax aan om te shoppen bij concurrenten PSV, Feyenoord en AZ. "Dan word je zelf sterker en de concurrentie zwakker. Bayern München deed dat de laatste jaren bij Borussia Dortmund en daarvoor bij Bayer Leverkusen en HSV. Maar de andere clubs en de spelers hebben natuurlijk wel het recht om 'nee' te zeggen", aldus Lerby die verwacht dat naast spelers van Ajax ook Overmars er goed op staat. "Ik denk dat FC Barcelona en Arsenal aan Marc zullen gaan trekken. Maar ik hoop dat hij heel lang bij Ajax wil blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen