Dessers verwacht topscorerstitel in Eredivisie niet te winnen

Dessers verwacht topscorerstitel in Eredivisie niet te winnen

29 februari 2020 – Met vijftien doelpunten staat Cyriel Dessers bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie. De in België geboren aanvaller voelt de concurrentie echter in de nek hijgen. Dessers verwacht aan het einde van het seizoen de lijst niet meer aan te voeren.Dat vertelt hij tegenover Tubantia. "Je moet realistisch zijn, als spits van Heracles is de kans niet groot om effectief topscorer te worden. Bij andere clubs die bovenin de competitie staan, wordt vaak meer gescoord dan bij ons", zegt Dessers. Achter de spits van Heracles Almelo staan Steven Berghuis (14), Bryan Linssen (14), Myron Boadu (13) en Oussama Idrissi (12).

Voorlopig staat Dessers echter nog bovenaan de topscorerslijst. "Dat ik nog steeds de topscorer ben, voelt gek aan. Eind november stond ik er voor het eerst, dat was speciaal en leuk. Dat het na 24 wedstrijden nog steeds zo is, is onverwacht. Het is een compliment, ook aan de ploeg."

Een week geleden maakte hij met een zeer fraai doelpunt de winnende tegen Ajax (1-0). De spits maakte in een duel met Daley Blind handig gebruik van zijn lichaam en volleerde raak in de verre kruising. "Ik twijfelde heel even of ik de bal eerst aan moest nemen, maar meteen daarna dacht ik niet meer na. Het ging vanzelf, dat is voor een spits het beste. Ik nam 'm op de slof en schoot fantastisch binnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020