Onana met borst vooruit topper in: "Ik ben niet bang"

29 februari 2020, 11:23

Ajax werd donderdag uitgeschakeld in de Europa League, maar het zelfvertrouwen van André Onana heeft geen knauw gekregen. Met de borst vooruit blikt hij in een interview met De Telegraaf vooruit naar de kraker tegen AZ. Hij somt meerdere redenen op waarom hij er vertrouwen in heeft dat Ajax zondag een goed resultaat gaat behalen.

"De overwinning op Getafe, de strijdlust, de steun van het publiek en de terugkeer van Nicolas Tagliafico, Quincy Promes en mogelijk Hakim Ziyech geven me alle vertrouwen in een goed resultaat tegen AZ", aldus Onana, die de inbreng van toekomstig Chelsea-speler Ziyech looft. "De beste speler van Nederland, het brein van ons elftal."

Onana heeft Tagliafico, Promes en Ziyech gemist. "Waarom Hakim zo belangrijk is? Zonder hem is het moeilijk te scoren, want hij maakt zelf doelpunten en we hebben zijn assists nodig om kansen te creëren. Hij dicteert het spel en met hem hebben we veel, veel meer balbezit. Nico is een essentieel onderdeel van onze verdediging en Quincy noem ik Mister One Game, One Goal, omdat hij elke wedstrijd scoort. Het is goed hem terug te hebben", vervolgt de doelman.

Een paar dagen voor de uitschakeling in de Europa League verloor Ajax bij Heracles (1-0). Het was voor de Amsterdammers de tweede competitienederlaag sinds de winterstop. Ondanks dat Ajax in mindere doen is, vindt Onana niet dat het crisis is in Amsterdam. "We zijn cool. Misschien is het crisis voor de coach. Dat moet je hem vragen. Ik kan niet voor hem praten. Maar voor ons is dat niet zo."

De keeper uit Kameroen ziet ook een voordeel in de Europese uitschakeling. "Omdat we nu de volle focus op de competitie en de beker hebben. Of het met AZ-thuis en FC Utrecht-uit een rampweek kan worden? Dat is mogelijk, maar ik denk niet dat het gebeurt. We moeten iedereen vernietigen. Ik ben niet bang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen