Berghuis in topvorm: "Nu is het extreem qua rendement"

29 februari 2020, 09:16

De trainerswissel bij Feyenoord heeft Steven Berghuis geen windeieren gelegd. Sinds Dick Advocaat het stokje overnam, was de 28-jarige aanvaller goed voor negen doelpunten en vijf assists in twaalf competitiewedstrijden. Onder Jaap Stam noteerde hij vijf goals en twee assists. "Ik heb meer goede fases gehad", reageert Berghuis nuchter.

Berghuis maakte dit seizoen veertien goals in competitieverband. Alleen Cyriel Dessers (15) scoorde vaker. "Over de afgelopen jaren ben ik ook tevreden. Ik ben altijd blijven leveren. Nu is het extreem qua rendement met elke wedstrijd een goal of assist. Daar werk ik ook hard voor, net als in de afgelopen jaren", vertelt Berghuis in gesprek met de NOS.

De kans is groot dat bondscoach Ronald Koeman Berghuis komende zomer meeneemt naar het EK. Zeker nu de Feyenoord-captain in goede vorm verkeert. "Ik kijk niet naar anderen. Ik moet zelf een zo hoog mogelijk niveau halen. Ik ben daar niet zo mee bezig. Ik heb wel met de bondscoach gesproken over de groep en de komende wedstrijden. We zien het wel."

Mede door zijn vele goals en assists is Feyenoord opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt nog 'slechts' zeven punten. Zondag neemt Feyenoord het op tegen directe concurrent PSV, dat een punt minder heeft. "Het wordt zeker niet makkelijk, maar we gaan voor de overwinning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen