Gisteren gemist: Willem II wint en De Graafschap pakt periode

29 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 28 februari.

Willem ll wint na mindere serie duels weer knap van FC Groningen

Willem ll heeft na een paar mindere duels eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie: in een kletsnat Tilburg werd FC Groningen verslagen (3-1). De Tilburgers hadden grotendeels de controle en de voorhoede was uiterst effectief in de afwerking. De volledige voorhoede, bestaande uit Evangelos Pavlidis, Mats Köhlert en Che Nunnely, was trefzeker en leidde de ploeg uit Tilburg naar de drie punten.

De Graafschap pakt periode, moeizame zege Cambuur

De Graafschap heeft vrijdagavond beslag gelegd op de derde periodetitel in de Eerste Divisie. Op de eigen Vijverberg kende de ploeg van trainer Mike Snoei geen enkele moeite met Jong AZ: 5-1. Ook in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie deden De Superboeren uitstekende zaken, al won koploper SC Cambuur uiteindelijk moeizaam van laagvlieger Jong PSV.

Blind open over eigen niveau na rentree: "Druk legde ik mezelf op"

Daley Blind erkent dat hij momenteel nog niet op zijn topniveau zit bij Ajax. De centrale verdediger keerde na een ontstoken hartspier alweer snel terug in het eerste elftal bij de Amsterdammers, maar is daarbij nog niet op het niveau van voor zijn blessure. "Dat neemt niet weg dat ik voor het elftal belangrijk wil zijn en niet wegloop voor de positie in het elftal die ik heb."

Spurs-vedette Son na terugkomst in quarantaine

Heung Min-Son gaat bij terugkomst vanuit Zuid-Korea in Engeland in eigen huis in isolatie. De aanvaller volgt daarmee de officiële aanbevelingen van de Britse regering, om het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn uit voorzorg, aangezien Son in goede gezondheid verkeert.

'Heerenveen wil snel nieuwe hoofdsponsor presenteren'

SC Heerenveen verwacht op korte termijn een nieuwe hoofdsponsor te presenteren. Voor de wedstrijd tegen Ajax komende week willen de Friezen eindelijk de opvolger van GroenLeven onthullen, die aan het begin van het nieuwe seizoen al besloot te stoppen vanwege een akkefietje met de club. Sindsdien prijkt het goede doel Kika op het shirt van de Eredivisie-club.

FC Twente Vrouwen pakken eerste Eredivisie Cup ooit

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond beslag gelegd op de Eerste Eredivisie Cup ooit. Na de 4-2 zege van vorige week in eigen huis, was de 2-3 zege in Eindhoven op PSV niet eens meer nodig, maar gaf de eindzege wel extra glans. Renate Jansen, Lynn Wilms en Fenna Kalma (foto op archiefbeeld) maakten de treffers namens de Tukkers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen