Krankzinnige comeback bezorgt Hertha BSC cruciaal punt

28 februari 2020, 22:25

Hertha BSC heeft vrijdagavond een knap staaltje veerkracht getoond. De ploeg van trainer Alexander Nouri ging vorige week in eigen huis met 0-5 onderuit tegen directe concurrent en kwam tegen degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf voor de pauze met 0-3 (!) achter, maar pakte in een geweldige tien minuten alsnog een cruciaal punt (3-3). Daardoor blijft de degradatiestreep nog even weg voor de ploeg uit Berlijn.

Vorige week was de afgang bijzonder pijnlijk voor Hertha BSC, dat op bezoek bij Fortuna Düsseldorf – met Karim Rekik en Javairo Dilrosun in de basis – na tien minuten al met 2-0 achter stond. Een nieuwe afgang dreigde voor de bezoekers, die nog voor de pauze via Kenan Karaman, die ook de eerste maakte, de derde tegentreffer moesten slikken. Een volgende dreun leek in aantocht, voor de club waar het toch al zo enorm onrustig is de laatste weken.

Na ruim een uur spelen was er nog steeds geen beterschap te zien bij Hertha BSC, maar het werd letterlijk een handje geholpen door de zeer ongelukkige Thommy: hij kreeg de bal bij een corner tegen zijn hand aan, waarna de bal in zijn eigen doel belandde. Twee minuten later zorgde Matheus Cunha met zijn eerste namens Hertha BSC dat het weer een serieuze wedstrijd was.

De comeback werd compleet toen Krzysztof Piatek – die heel veel kansen kreeg – werd neergehaald door keeper Florian Karstenmeier. De winteraanwinst ging zelf achter de bal staan en schoot van elf meter de gelijkmaker tegen de touwen. Vlak voor tijd raakte hij ook nog de paal, al ontsnapte Hertha BSC enkele minuten eerder omdat de 4-3 van invaller Nana Ampomah werd afgekeurd wegens buitenspel. Met het punt schieten de Berlijners, bij wie Dilrosun in de pauze werd gewisseld, op de ranglijst niet zo gek veel op, maar met de manier waarop des te meer in deze roerige weken. De thuisploeg zal vooral balen van het weggeven van de zege.