De Graafschap pakt periode, moeizame zege Cambuur

28 februari 2020, 22:09   Bijgewerkt: 28 februari 2020, 22:15

De Graafschap heeft vrijdagavond beslag gelegd op de derde periodetitel in de Eerste Divisie. Op de eigen Vijverberg kende de ploeg van trainer Mike Snoei geen enkele moeite met Jong AZ: 5-1. Ook in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie deden De Superboeren uitstekende zaken, al won koploper SC Cambuur uiteindelijk moeizaam van laagvlieger Jong PSV.

{image[340037][right-half][]}De Graafschap - Jong AZ 5-1

In eigen stadion liet De Graafschap er geen gras over groeien tegen het arme Jong AZ. De talenten uit Alkmaar werden in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd. Dankzij Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem, Branco van den Boomen en Javier Vet ging de thuisploeg met een 4-0 voorsprong aan de thee. In het tweede bedrijf maakte Seuntjens vanaf de strafschopstip zijn tweede treffer en deed Thijs Oosting wat terug namens de Alkmaarders. Daarna gebeurde er niet veel meer in Doetinchem, waar De Graafschap na afloop een verdiend feestje kon vieren met de aanwezige supporters. En het had revanche op Jong AZ: de enige ploeg die De Superboeren tot dsuver had verslagen in de competitie. 

Cambuur - Jong PSV 4-2

Vanuit Leeuwarden hoopte Cambuur in de strijd om de periode stiekem op een uitglijder van De Graafschap. De koploper had het voor eigen publiek echter zelf vooral erg lastig met Jong PSV. Een fraaie stift van Robert Mühren betekende nog wel de 1-0, maar Noni Madueke bracht de gasten langszij. Na de rust was Michael Breij verantwoordelijk voor een nieuwe voorsprong van Cambuur, dat niet veel later toch weer de gelijkmaker moest incasseren. Yorbe Vertessen ontsnapte aan de aandacht en zette de gelijkmaker op het scorebord. Cambuur moest daarna aanzetten en werd in de slotfase beloond voor de vele kansen die het creëerde gedurende de wedstrijd: Jamie Jacobs en Mühren (strafschop) bepaalden de eindstand op 4-2.

FC Volendam - Go Ahead Eagles 2-2

Volendam wist drie wedstrijden op rij niet te winnen en slaagde er ook tegen Go Ahead Eagles niet in om drie punten te pakken. Een vroeg doelpunt van Francesco Antonucci leek de gastheer een zetje in de juiste richting te geven, maar niets bleek minder waar. Antoine Rabillard hielp Go Ahead namelijk binnen twee minuten aan een plotselinge voorsprong: 1-2. In de tweede helft stond invaller Ibrahim El Kadiri koud in het veld toen hij voor de gelijkmaker zorgde. Vervolgens slaagde beide ploegen er niet meer in om tot scoren te komen. Volendam staat door het gelijkspel zeven punten achter nummer twee De Graafschap.

Roda JC - FC Dordrecht 5-0

Op Limburgse bodem liet Roda JC de supporters - die ondanks de corona-uitbraak over de grens waren gekomen - eindelijk weer eens flink juichen in het Parkstad Limburg Stadion. De ploeg uit Kerkrade trof in FC Dordrecht een andere laagvlieger, maar binnen de lijnen was het verschil bijzonder groot. Via Roland Alberg en Richard Jensen stond het halverwege al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Na de rust deden ook Iké Ugbo en Mart Remans een duit in het zakje. Het slotakkoord was voor Alberg, die vanaf de stip zijn tweede doelpunt van de avond maakte: 5-0.

Overige uitslagen:

FC Eindhoven - Excelsior 3-1

Jong Ajax - Telstar 2-2

Almere City - Helmond Sport 2-0

NEC - NAC Breda 1-1

MVV - FC Den Bosch 2-3

TOP Oss - Jong FC Utrecht 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen