FC Twente Vrouwen pakken eerste Eredivisie Cup ooit

28 februari 2020, 21:27

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond beslag gelegd op de Eerste Eredivisie Cup ooit. Na de 4-2 zege van vorige week in eigen huis, was de 2-3 zege in Eindhoven op PSV niet eens meer nodig, maar gaf de eindzege wel extra glans. Renate Jansen, Lynn Wilms en Fenna Kalma (foto op archiefbeeld) maakten de treffers namens de Tukkers. 

De Eredivsie Cup is een nieuwe competitie, die in oktober van start is gegaan. De teams uit de Eredivisie spelen in verschillende lagen tegen elkaar, waar uiteindelijk PSV en FC Twente als winnaars uit de bus kwamen, waarna zij de finale tegen elkaar spelen voor deze prijs. Alle teams daaronder spelen voor de derde/vierde, vijfde/zesde plaats en verder. Vorige week gaf FC Twente in extra tijd een 4-0 voorsprong nog weg naar 'slechts' een 4-2 zege, waardoor de return nog spannend kon worden.

En dat werd het direct, want al na vier minuten gaf Danique Ypema een strafschop weg en pakte een gele kaart. Kayleigh van Dooren schoot binnen namens PSV, waarna het echt weer een wedstrijd was (1-0). Na ruim een half uur maakte Renate Jansen een cruciaal uitdoelpunt, gevolgd door een goal van Lynn Wilms – die profiteerde van een blunder van de PSV-keepster.

Daarmee was de spanning wel uit het tweeluik, ondanks dat Naomi Pattiwael na ruim een uur spelen de stand weer in evenwicht bracht. Want waar PSV nog twee treffers nodig had, was het Fenna Kalma die nog scoorde en daarmee het feestje van FC Twente compleet maakte. Daardoor is FC Twente de eerste winnaar van de Eredivisie Cup ooit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen