Ten Hag eist een ommekeer tegen AZ: "Moeten onszelf oprichten"

Ten Hag eist een ommekeer tegen AZ: "Moeten onszelf oprichten"

28 februari 2020 – Ajax incasseerde de laatste weken meerdere tegenslagen, toch moeten de Amsterdammers juist nu klaar zijn om er weer te staan. Dat zei trainer Erik ten Hag over het cruciale duel met AZ komend weekend in de Eredivisie, waarbij er wordt gestreden om de koppositie. "We moeten onszelf oprichten, ombuigen. Daar staan we voor."Dat zei hij op het clubkanaal over de wedstrijd van zondagavond in de Johan Cruijff ArenA. "Er is één maand waarin je in de positie moet staan om te winnen. Daar staan we", aldus Ten Hag, over de competitie en KNVB Beker. "Er wacht ons een mooie, maar belangrijke week. We zijn geladen om de strijd aan te gaan." Ten opzichte van het duel met Getafe keert Nicolas Tagliafico in elk geval terug, terwijl de verwachting is dat Quincy Promes langer kan spelen. Over Hakim Ziyech – die donderdagavond ontbrak – had de oefenmeester geen update.

Wel dreunde de tik uit de Europa League nog flink na in Amsterdam. "We zijn teleurgesteld. We zijn winnaars, verliezen went nooit. Maar het hoort erbij, je moet je oprichten." En de positieve dingen meenemen uit het treffen met de Spaanse ploeg. "De strijd die we hebben geleverd, is postitief. Die moeten we behouden. Ik hoop ook dat het publiek er net zo achter staat als tegen Getafe. Dat brengt adrenaline en positiviteit in de ploeg."

Positief vond de coach ook het optreden van Andre Onana, die duidelijk had geleerd van zijn schorsing en als een routinier speelde tegen Getafe. "Hij nam een duidelijke leidersrol op zich, honderd procent", loofde Ten Hag het optreden van de Kameroense keeper. Tegen AZ wordt het in elk geval een hele andere wedstrijd dan tegen Getafe. "Ze hebben namelijk een totale andere stijl van voetballen", aldus Ten Hag.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020