Heerenveen zonder Odgaard én Espejord: Ejuke start als spits

Heerenveen zonder Odgaard én Espejord: Ejuke start als spits

28 februari 2020 – SC Heerenveen start zaterdagavond op bezoek bij FC Twente zonder spitsen Jens Odgaard en Runar Espejord. Laatstgenoemde heeft hamstringproblemen en is er helemaal niet bij, terwijl Odgaard is gepasseerd bij de Friezen. Chidera Ejuke wordt daardoor de diepe spits, terwijl Alen Halilovic – vorige week belangrijk met een doelpunt – op rechts begint.Dat heeft trainer Johnny Jansen laten weten op de clubsite. "Jens was uiteraard teleurgesteld toen ik 'm op de hoogte bracht. Hij heeft het meeste last van zichzelf", aldus de oefenmeester over de in matige vorm verkerende aanvaller. "Het knaagt aan hem. Hij is zo streng voor zichzelf, legt zichzelf zoveel druk op. Tegen ADO begon hij goed, maar nadat hij een kans had gemist, zag je dat hij die teleurstelling meenam in zijn spel. Het is vervelend voor hem, maar hij komt hier wel weer overheen."

Winteraanwinst Espejord, die werd gehaald als een concurrent voor Odgaard, is er helemaal niet bij. "Runar is niet fit. Hij moet deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en moet eerst herstellen", zei Jansen. Daardoor krijgt Halilovic een kans in de basis, waar hij al zo op hoopte. "Hij wil graag spelen en krijgt nu de kans. Hij mag laten zien hoe goed hij is. Hij krijgt een vrije rol voorin en zal dat op zijn eigen wijze in gaan vullen."

Lees ookHalilovic ontevreden: "Ik verdien meer kansen om te spelen"

Tegen FC Twente moet dat de eerste zege van dit kalenderjaar opleveren. Makkelijk wordt het echter niet, weet Jansen. "Twente is een goede ploeg met veel kwaliteit. Het is een team dat graag wil voetballen en duidelijk anders speelt dan alle andere eredivisieploegen. De voorste drie staan dicht bij elkaar, de middenvelders spelen ver uit elkaar en de backs komen normaal gesproken veelvuldig op. Het is iets dat we niet gewend zijn, maar daar hebben we ons goed voorbereid."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020