Fraser hoopt op thuisvoordeel van Sparta tegen FC Emmen

Fraser hoopt op thuisvoordeel van Sparta tegen FC Emmen

28 februari 2020 – Sparta-trainer Henk Fraser hoopt met zijn club aanstaande zondag in het duel met directe concurrent FC Emmen goede zaken te doen in de strijd om lijfsbehoud. De oefenmeester mist alleen Ragnar Ache, maar kan verder beschikken over een fitte selectie.

Zowel Sparta (21 om 9) als Emmen (26 om 3) pakte dit seizoen in thuiswedstrijden een stuk meer punten dan buiten de deur. "Ik hoop dat dat nu ook het geval is", blikt Fraser in gesprek met RTV Rijnmond vooruit. "Feit is dat we het beide thuis wat beter doen. Ik vind Emmen desondanks gewoon een goede ploeg. Ze hebben een aantal maal behoorlijk gespeeld buiten de deur, maar waren wat ongelukkig."

In het laatste thuisduel ging Sparta met 1-3 onderuit tegen Emmen. Dat was de allesbeslissende wedstrijd in de strijd om een ticket voor de Eredivisie. Revanchegevoelens naar aanleiding van dat duel leven niet meer. Fraser: "Nee, hooguit vanwege de laatste wedstrijd omdat zij daarin duidelijk de betere waren. We zien kansen, maar beseffen heel goed dat dat wederzijds zal zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021