Advocaat verraadt: Haps tegen PSV als linksbuiten

Advocaat verraadt: Haps tegen PSV als linksbuiten

28 februari 2020 – Ridgeciano Haps neemt aanstaande zondagmiddag in het duel met PSV de plek van de onlangs vertrokken Sam Larsson als linksbuiten in. Dat verraadde trainer Dick Advocaat in aanloop naar het duel met de Eindhovenaren tijdens de persconferentie."We hebben een aantal opties, zoals Haps en Jens Toornstra. We kunnen het systeem zelfs ook nog veranderen, maar tegen PSV start Haps", deed Advocaat een boekje open over zijn formatie. Haps moet daarmee Larsson, die deze week naar China verkaste, doen vergeten. 

Advocaat, die aangaf eind maart duidelijkheid te geven over zijn plannen voor volgend seizoen, ziet uit aanstaande zondag. "Het is een hele leuke wedstrijd waarin we kunnen zien wat we kunnen. Dat was ook zo in het uitduel met FC Porto. Qua voetbal zag dat er heel goed uit. Al spelen we nu iets minder goed, ik hoop dat we wel winnen."

Toch ligt de eerste focus voor de geroutineerde coach meer op het behalen van Europees voetbal dan de landstitel. "Het behalen van Europees voetbal plus de beker, die heel belangrijk is, is op dit moment primair." In Eindhoven treft Advocaat zijn voormalige assistent Ernest Faber. "Een prachtige kerel en uitstekende coach. Ik had niet anders verwacht dan dat hij het weer recht zou gaan zetten." 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020

  3. vrijdag 3 april 2020