Elia hoopte op Ajax en is Oranje niet vergeten

Elia hoopte op Ajax en is Oranje niet vergeten

28 februari 2020 – Eljero Elia schakelde donderdagavond met zijn ploeg Istanbul Basaksehir het Portugese Sporting Portugal uit, waardoor zijn ploeg vrijdagmiddag in de koker ging voor de loting van de achtste finales van de Europa League. Elia gaat het daarin opnemen tegen FC Kopenhagen, maar had maar wat graag tegen Ajax gespeeld."Het zou geweldig zijn, weer even terug naar Nederland", zegt de aanvaller in gesprek met Voetbal International. "Ik speel nu al een tijd in Turkije en dan krijgen mensen niet een heel goed beeld van wat je laat zien. Twee keer tegen Ajax was een mooi podium geweest. Dan had ik mezelf weer een keer kunnen tonen aan het Nederlandse publiek."

Met het naderende EK voor de deur had Elia zich ook graag dicht bij huis willen laten zien aan bondscoach Ronald Koeman. "Ik heb nooit bedankt voor Oranje en weet dat ze aanvallend problemen hebben. Ik ga alleen niet van mezelf zeggen dat ik bij de selectie hoor te zitten. Het enige wat ik kan doen, is mijn best en hopen dat de bondscoach dan misschien een keer naar me komt kijken."

De aanvallers is inmiddels alweer bezig aan zijn derde seizoen in Turkse dienst. In de Turkse Süper Lig kwam onze landgenoot in zeventien optredens tot nu toe tot één doelpunt. In de Europa League was Elia nog niet trefzeker. Desondanks presteert zijn club met een huidige eerste plaats in Turkije en het bereiken van de achtste finales in de Europa League naar behoren.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020

  3. vrijdag 3 april 2020