ADO Den Haag
0 – 0
AZ

Emmen geniet van Peruvianen: "Kom je voor naar het stadion"

Emmen geniet van Peruvianen: "Kom je voor naar het stadion"

28 februari 2020 – Het succes van FC Emmen is mede te danken aan Sergio Peña (foto) en Miguel Araujo, twee spelers uit Peru die een ijzersterke indruk maken in de Eredivisie. Middenvelder Peña staat al op vier goals, terwijl verdediger Aurajo afgelopen weekend tegen Willem II eveneens doeltreffend was. Trainer Dick Lukkien geniet.Emmen speelt goed voetbal en daarin vallen Peña en Aurajo op. "Als je Peña de afgelopen wedstrijden ziet spelen... Dat is echt leuk om naar te kijken", zegt Lukkien in De Telegraaf. "Voor zo'n speler kom je naar het stadion. Een snelle denker met een goede techniek. En ook Araujo is een belangrijke pijler voor ons. Die jongens zijn een geweldige toevoeging."

Het is knap van Emmen dat de twee spelers uit Peru zo makkelijk aarden in Drenthe. "Uiteindelijk gaat het voor voetballers erom wat er op het veld gebeurt. We helpen ze hier om zich te ontwikkelen en een betere speler te worden", legt Lukkien uit. "En wat het gedeelte buiten het veld betreft, is het zo dat we een heel open en toegankelijke groep hebben, die deze jongens ook goed wil opvangen. Daarbij hebben ze allebei hun gezinnetje meegenomen en hebben ze het privé ook heel plezierig. Ik geloof dat ze regelmatig Wildlands bezoeken."

Het is de vraag of de spelers komende zomer te houden zijn voor Emmen, dat momenteel twaalfde staat in de Eredivisie. "Op het moment dat ze wedstrijden gaan spelen, zoals afgelopen weekend tegen Willem II, dan gaat het opvallen. Ik kijk er met bewondering naar, maar ook met nieuwsgierigheid wat voor belangstelling er voor deze jongens, maar ook voor Glenn Bijl, gaat komen. Ze hebben allemaal doorlopende contracten, dus dat is financieel aantrekkelijk voor de club."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020