Van Halst geeft advies: "Ajax moet totaal stoïcijns zijn"

27 februari 2020, 17:30   Bijgewerkt: 27 februari 2020, 17:36

Weet Ajax donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA een 2-0 nederlaag tegen Getafe weg te poetsen? Jan van Halst acht de kans klein dat de Amsterdammers de achtste finales van de Europa League bereiken. "Technisch en tactisch moet Ajax kunnen winnen van Getafe, maar het komt op het mentale aan", voorspelt de oud-middenvelder.

Van Halst zag Ajax vorige week onderuit gaan in het Coliseum Alfonso Pérez. Getafe haalde het bloed onder de Amsterdamse nagels vandaan, waar de bezoekers geen antwoord op hadden. Donderdag zal de Spaanse club ongetwijfeld weer proberen het spel van Ajax te ontregelen. "Ze hebben zich in Spanje op dat vlak volledig in de luren laten leggen", aldus Van Halst tegenover NU.nl.

Onder meer Ryan Babel liet zich provoceren door Getafe. Hij was op een gegeven moment het toneelspel van de thuisploeg zo zat dat hij besloot de rollende en strompelende Getafe-verdediger Allan Nyom te imiteren. "In Nederland hebben wij gelachen om Babel, maar ik denk dat ze op de bank bij Getafe het hardst moesten lachen", zegt Van Halst. "Ze zeiden vast tegen elkaar: zie je wel, ons plannetje werkt."

Ajax moet het tegen Getafe stellen zonder Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Joël Veltman, David Neres, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. "Van die spelers gaat Ajax Ziyech het meest missen", vervolgt Van Halst. "Niet alleen vanwege zijn creativiteit, maar ook omdat hij in Europese wedstrijden voorop gaat in de strijd. Vergis je niet hoeveel werklust hij heeft, ik zie niet zo snel wie die rol op zich moet nemen vanavond."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen