Periodetitel lonkt voor De Graafschap: "Wel zin in een feestje"

27 februari 2020, 17:29

In de Eerste Divisie valt vrijdagavond de beslissing in de strijd om de derde periodetitel. Met nog één speelronde te gaan leidt De Graafschap de dans. De Superboeren hebben twee punten voorsprong op SC Cambuur en nemen het voor eigen publiek op tegen nummer vijftienn Jong AZ.

Op papier mag het niet eigenlijk niet meer fout gaan gaan voor De Graafschap, dat alleen bij puntenverlies afhankelijk is van wat Cambuur doet. Jong AZ zal aantreden zonder onder meer Zakaria Aboukhlal, die met het eerste elftal mee isi naar Oostenrijk voor het Europa League-duel met LASK Linz. Aboukhlal scoorde in november tweemaal tegen de Superboeren. De Graafschap verloor toen met 2-1 in Wijdewormer, wat nog altijd de enige nederlaag is die de club uit Doetinchem dit seizoen in competitieverband leed.

Hoewel voor De Graafschap alleen (directe) promotie telt, wordt er niet gepast voor het periodekampioenschap. "Wij hebben wel zin in een feestje, al moeten we er niet in doorslaan", laat trainer Mike Snoei weten aan De Gelderlander. "Ik zou het ontzettend mooi vinden voor mijn spelers. Maar ook voor de mensen op kantoor. Voor onze supporters. Een periodetitel zou het bewijs zijn dat we op de goede weg zijn."

De nummers één en twee van de Eerste Divisie promoveren aan het einde van het seizoen naar de Eredivisie. De Graafschap staat tweede met vier punten achterstand op koploper Cambuur en vijf punten voorsprong op nummer vier FC Volendam. Jong Ajax staat derde, maar kan niet promoveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen