Hyballa even terug bij NEC: "Was een hele emotionele tijd"

Hyballa even terug bij NEC: "Was een hele emotionele tijd"

27 februari 2020 – Voor Peter Hyballa heeft de wedstrijd tussen NEC en NAC Breda van vrijdag een speciale lading. De Duitser keert met zijn ploeg terug in het stadion waar hij drie jaar geleden ontslagen werd. Hij beseft dat het een bijzonder duel is.Dat hij vrijdag terugkeert in zijn oude stadion, had hij een tijd lang niet verwacht. "Dat had ik begin januari ook niet gedacht. Ik werd heel verrassend ontslagen in Slowakije bij DAC, nu werk ik bij NAC en ga nu terug naar NEC. Ik vind het leuk om vrijdag daar te spelen", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Het is al drie jaar geleden, maar het was een hele emotionele tijd. Ik heb daar graag gewerkt, maar op het einde verloren we heel veel. Dat was hard voor mij, dat had ik nog nooit meegemaakt. Met de mensen, met de supporters was het goed. Ik heb niet veel contacten meer daar, alleen met mensen en spelers die inmiddels ook weg zijn. Bij NEC wisselt alles heel snel."

Hybala maakte de onrust bij NEC van dichtbij mee. "Het lag niet alleen aan mij, of aan Pepijn Lijnders of aan Jack de Gier. Als trainer maak je fouten. Ik heb ook fouten gemaakt bij NEC. Maar ik heb op het einde niet veel steun gevoeld. Als je wat veranderen wil in de club, moet je ook over de cultuur en de wortels van de club nadenken. En niet altijd maar de trainer eruit gooien. Ik vind de supporters leuk, de club en de regio."

De oefenmeester heeft het bij NAC, dat zesde staat, goed naar zijn zin. "Ik vind het een leuke club en zie veel potentie in dit team. En natuurlijk ook voetballen voor 18.000 supporters iedere twee weken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020