Roda JC is tevreden en krijgt niet nog een punt aftrek

Roda JC is tevreden en krijgt niet nog een punt aftrek

27 februari 2020 – Meer puntenaftrek voor Roda JC is van de baan. De Eerste Divisie-club kreeg vorig jaar drie punten aftrek opgelegd, waar het een niet succesvol protest tegen aantekende. De licentiecommissie wilde de club vervolgens nogmaals een punt aftrek opleggen, maar dat gaat niet door.Roda meldt dat het verweer van de club succesvol is gebleken. Op maandag 28 oktober moest er door de club een garantstelling voor het begrotingstekort over het seizoen 2019-2020 bij de Licentiecommissie worden ingediend. Deze garantstelling kwam er met behulp van een aantal ondernemers. In de dagen erna hebben zij daaraan ook direct uitvoering gegeven en is Roda JC financieel gezond naar de normen van de KNVB. Op het moment van het indienen van de garantstelling had er een handtekening van Hessel Meijer (destijds interim-algemeen directeur van Roda JC) op de stukken moeten staan. Deze handtekening ontbrak echter, maar werd later alsnog toegevoegd.

Daardoor is Roda in verzet gegaan tegen het besluit van de licentiecommissie om nog een extra puntenstraf op te leggen. 'Nu duidelijk is dat de vermogenspositie van Roda JC daadwerkelijk is versterkt, zoals bedoeld in het besluit van 2 september 2019, oordeelt de Beroepscommissie dat Roda JC heeft voldaan aan dat besluit. Het besluit van 1 november 2019 van de Licentiecommissie is dan ook met deze uitspraak vernietigd', legt de club uit. 'De aan Roda JC opgelegde sanctie van één wedstrijdpunt aftrek is daarmee definitief van de baan.'

Desondanks is Roda JC bezig aan een zwaar seizoen in de Eerste Divisie. Het staat achttiende in de Eerste Divisie en won sinds oktober geen wedstrijd meer in de competitie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020