Clasie weer in vorm: "Voelt alsof ik in een flow zit"

Clasie weer in vorm: "Voelt alsof ik in een flow zit"

27 februari 2020 – Lange tijd was Jordy Clasie niet veel meer dan een figurant in het succes van AZ, maar inmiddels is zijn rol belangrijker dan ooit. De controleur op het middenveld behoort nu tot de basisploeg van Arne Slot en voelt dat hij zijn topvorm weer gaat aantikken.De 28-jarige middenvelder zat zich dit seizoen aanvankelijk te verbijten op de bank. "k wist dat ik het nog in me had. Het kwam er alleen niet uit, of slechts gedeeltelijk. De laatste paar duels lukt het weer, het voelt alsof ik in een flow zit", zegt hij tegen De Telegraaf. De periode waarin hij nauwelijks speelde was niet gemakkelijk. "Ik probeerde positiviteit naar de jongens uit te stralen. Het had ook geen zin om met het gezicht van een oorwurm rond te lopen. Maar iedere voetballer wil spelen hè."

Clasie besefte dat alleen zijn best doen hem kon helpen. Dat is uiteindelijk gebleken. "Als je doet of je het allemaal wel best vindt en een beetje gaat staan lanterfanten, heb je alleen maar jezelf ermee. Dus trainde ik hard, heel hard. En met een lach op mijn gezicht. Ze zeggen dat hard werken wordt beloond, net als geduld hebben. Het blijkt, ook al waren daar een paar blessures van ploeggenoten voor nodig."

Donderdagavond zal de international met zijn ploeggenoten aan de bak moeten tegen LASK Linz. Vorige week werd het 1-1. "Ik verwacht dat ze veel meer druk gaan zetten dan in Alkmaar, de volle 90 minuten lang zelfs. Dan moeten we ons koppie erbij houden, durven voetballen zonder naïef te zijn. Het voetballende gedeelte is kenmerkend voor ons spel, we moeten ons niet laten verleiden tot het geven van lange ballen, zoals in het thuisduel. Dan speel je jezelf uit de wedstrijd. We moeten gewoon van achteruit opbouwen, elkaar inspelen waar mogelijk en doorbewegen. Dan komen de kansen vanzelf."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020