Voorzitter Spee snapt dat BeNeLiga onderzocht wordt

Voorzitter Spee snapt dat BeNeLiga onderzocht wordt

27 februari 2020 – Dat er onderzoeken plaatsvinden naar een eventuele BeNeLiga is volgens de nieuwe bondsvoorzitter Just Spee volkomen logisch. De grote clubs uit Nederland en België zetten een onderzoek op poten om een businessplan te ontwikkelen voor een eventuele nieuwe competitie. Spee begrijpt dat wel.De opvolger van Michael van Praag laat tegenover Voetbal International zijn licht schijnen over de kwestie. Hij noemt het 'logisch' dat er onderzoeken plaatsvinden. "In Europa lopen de vijf grote competities steeds verder weg. Wat gaan we daar nou tegen doen? Die gedachte snap ik heel goed."

Hij benadrukt dat de KNVB niet de partij is die het onderzoek heeft opgestart. "Het initiatief is van zes Nederlandse en vijf Belgische clubs. Zou je besluiten zoiets groots te doen, dan ga je een brug over, die je niet meer terug over gaat. Dus als je het doet, moet het goed zijn." Of een eventuele BeNeLiga haalbaar is, weet Spee niet. "In een eerste rapport zijn heel veel vragen onbeantwoord gebleven. Het voetbaltechnische verhaal is minstens zo belangrijk als de financiële kant. Als je doordenkt, dan raakt dit alles tot en met de Tweede Divisie."

"Een BeNeLiga-scenario moet worden vergeleken met het toekomstige Eredivisie-scenario", vertelt hij. "En niet met de situatie van vandaag. Zo statisch is de Eredivisie ook niet. De vraag die nog moet worden beantwoord is: waar ga je nou naartoe als je over een aantal jaar géén BeNeLiga hebt? Pas als je dat weet, kan je er een gefundeerd oordeel over geven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020