Verrassende nederlaag voor tandeloos Juventus bij Lyon

26 februari 2020, 22:55

Juventus heeft een verrassende nederlaag geleden op bezoek bij Olympique Lyon. In Frankrijk werd het eerste duel met 1-0 verloren. Matthijs de Ligt stond ten tijde van de enige treffer van de avond aan de kant, hij werd behandeld aan een hoofdwond.

De spanning was van de gezichten van de spelers af te lezen tijdens de Champions League-hymne voor de wedstrijd. Lyon was niet van plan om Juventus teveel ruimte te geven en stond goed gepositioneerd op eigen helft. Het was Cristiano Ronaldo die met zijn individuele klasse voor het eerste gevaar zorgde. Met een goede actie liet hij twee Lyon-spelers achter zich en wipte hij de bal over keeper Anthony Lopes heen. De Portugees gaf alleen iets teveel effect mee aan zijn poging, waardoor de bal voorlangs ging. Juan Cuadrado kwam een teenlengte tekort om binnen te tikken.

Het Parc Olympique Lyonnais schrok halverwege de eerste helft weer wakker: na het eerste aanvallende gevaar van de thuisploeg mocht het een hoekschop nemen. Deze werd door Houssem Aouar puntgaaf op het hoofd van Karl Toko Ekambi (die gehuurd wordt van Villarreal na de blessure van Memphis Depay) – die knap inkopte – maar de lat voorkwam een doelpunt. Vervolgens werd het leuker om naar te kijken, vooral Lyon deed het prima.

Niet veel later moest Matthijs de Ligt naar de kant met een hoofdwond, nadat hij ongelukkig de voet van ploeggenoot Alex Sandro in zijn gezicht kreeg. De wond moest even gehecht worden, maar in de tijd dat Juventus met tien speelde, was het Lyon dat op voorsprong kwam. Na een goede actie van Aouar, die Paulo Dybala kinderlijk eenvoudig uitspeelde, tikte Lucas Tousart de bal achter een kansloze Wojciech Szcz?sny: 1-0. Het spel van La Vecchia Signora werd vervolgens alleen maar minder en de mannen van trainer Maurizio Sarri mochten niet klagen dat ze met een verschil van één doelpunt de kleedkamers opzochten in de rust. Vooral Toko Ekambi was dichtbij de 2-0, maar joeg de bal tot twee keer toe over.

Juventus probeerde het na de theepauze wel, maar speelde bij vlagen machteloos tegen een goed georganiseerd Lyon. Op het middenveld was het Aouar die het leven van meerdere Juventus-spelers een stuk moeilijker maakte. De middenvelder van Lyon was met zijn behendigheid en geweldige balcontrole de absolute uitblinker bij de thuisploeg.

Hoewel het spel van Juventus niet om aan te zien was, kreeg het toch dé kans om een belangrijk uitdoelpunt te maken na ongeveer 70 minuten spelen. Paulo Dybala kreeg de kans om vlak voor het doel van Lopes binnen te schieten, maar raakte de bal totaal verkeerd waardoor deze naast het doel vloog. Niet veel later wilde Ronaldo een strafschop na een heel licht duwtje van Jason Denayer, maar scheidsrechter Jesus Gil Manzano en de VAR wilden er niet aan. Niet veel later dacht Dybala aan een strafschop, wederom zonder succes.

Lyon-coach Rudi Garcia bracht in de tweede helft Nederlander Kenny Tete en voormalig FC Twente-speler Joachim Andersen binnen de lijnen om meer defensieve zekerheid te brengen en dat lukte: de 1-0 werd over de streep getrokken. Toch ging het met moeite: de vermoeide spelers van Lyon hadden last om de Juventus-spelers tegen te houden. Het leverde nog één grote kans op: invaller Gonzalo Higuaín kreeg de bal vlak voor het doel voor zijn voeten, maar schoot naast. De Ligt was een van de betere spelers aan Juventus-zijde en stond verdedigend goed zijn mannetje, maar kon dus – noodgedwongen – niets doen bij de treffer van Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen