Ten Hag heeft Promes terug en vertrouwt in goede afloop

Ten Hag heeft Promes terug en vertrouwt in goede afloop

26 februari 2020 – Erik ten Hag acht de kans nog altijd reëel dat Ajax zich ten koste van Getafe kwalificeert voor de volgende ronde van de Europa League. De trainer van de Amsterdammers moet met zijn team een 2-0 achterstand uit het eerste duel goedmaken. Pluspunt is dat Ten Hag weer de beschikking heeft over Quincy Promes.In tegenstelling tot de geblesseerde Ziyech keert Promes wel terug in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. De vleugelaanvaller viel begin februari uit in de topper tegen PSV en is nu weer fit. Of hij tegen Getafe vanaf de aftrap begint, is nog afwachten. Trainer Erik ten Hag ziet ook dat Noussair Mazraoui en de al langer absente David Neres er niet bij zijn. Hij verwijt niemand binnen de club de vele blessures in de selectie. "We moeten oppassen om met de beschuldigende vinger te wijzen, er is ook nog zoiets als de natuur die invloed heeft. Maar het herstel (van Neres, red.) gaat niet zoals we hadden verwacht."

Ten Hag weet dat een 2-0 nederlaag wegpoetsen een zware klus is, maar acht Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA zeker niet kansloos. "Getafe is vorige week ver boven zichzelf uitgestegen, tegen Sevilla (0-3 verlies) minder. We weten dat we zelf beter moeten." Wie de spitspositie bij Ajax bezet, houdt Ten Hag nog geheim. Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic wisten de voorbije weken niet te imponeren. Of de keuze al gemaakt is? "Dat zul je morgen wel zien."

Eigen spel spelen
In Spanje maakte Ajax in het eerste duel een slechte beurt en Ten Hag weer wel wat er beter moet in het eigen stadion. "We moeten ons eigen spel spelen. En dat is niet opportunistisch, maar goed en vast aan de bal zijn. Als we dat doen, dan hebben we een kans om te winnen en om verder te gaan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020