Man City tekent officieel beroep aan tegen zware straf

Man City tekent officieel beroep aan tegen zware straf

26 februari 2020 – Zoals verwacht is Manchester City officieel in beroep gegaan tegen de straf die het kreeg opgelegd van de UEFA. De Engelsen werden door de Europese bond voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De club laat het daar niet bij zitten en is officieel naar het Internationaal Sporttribunaal CAS gestapt.Het CAS meldt woensdag dat het verzoek van Manchester City is binnengekomen en is verwerkt. De instantie zal nu naar de zaak gaan kijken. Het is voor de Engelse club nog een kans om de zware straf eventueel te ontlopen. Wanneer het CAS duidelijkheid kan geven over de kwestie, is nog niet bekend.

Manchester City gaat er alles aan doen om de opgelegde straf nog terug te laten draaien, maakte het onlangs al bekend."De fans kunnen twee dingen aannemen. De beschuldigingen zijn niet juist en dat wij doen er alles aan om dat te bewijzen", sprak directeur Ferran Soriano eerder al daadkrachtig.

Dat vertelde hij in de Engelse media over de straf die City opgelegd kreeg vanwege de Financial Fair Play-regels. De Engelsen zijn de komende twee seizoenen niet welkom in de Champions League. Ook dient City een boete van dertig miljoen euro te betalen. Onjuist, zo stelt Soriano. "Onze administratie is vele malen bekeken door accountants en toezichthouders", stelt Soriano, die ook laat weten dat City aan alle onderzoeken van de voetbalbond heeft meegewerkt. Naar zijn gevoel was de club echter al veroordeeld, toen het onderzoek nog plaats moest vinden. "Dit heeft niets met gerechtigdheid te maken, maar veel meer met politiek."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020