Gakpo breekt door: "Heeft potentieel nog lang niet benut"

26 februari 2020, 10:41

Het is voor Cody Gakpo dit seizoen het jaar van de grote doorbraak in het eerste van PSV. De twintigjarige aanvaller manifesteert zich steeds meer en begint een steeds grotere rol te vertolken in het elftal van Ernest Faber. Geert Brusselers, die hem tussen 2016 en 2018 trainde, ziet het tevreden aan.

De vijftigjarige trainer is niet verbaasd dat Gakpo zich heeft ontwikkeld tot basisspeler. "Zijn slagingskans in de jeugdopleiding was altijd al groot", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Alle voorwaarden waren aanwezig. Mooi dat hij bij PSV de kansen krijgt en daar mag ook Van Bommel nog credits voor krijgen natuurlijk. Niet elke trainer kiest ervoor om jonge talenten in te passen tussen zoveel ervaren spelers. De sportieve resultaten waren slecht en het is niet aan mij om het ontslag te beoordelen, maar het gaat PSV wel nog baten dat talenten kansen kregen. Cody zelf is altijd nuchter en leergierig geweest. Het verbaast me niks dat hij in een minder seizoen van PSV toch overeind weet te blijven. Hij leert nu misschien nog wel meer."

Gakpo hield in de jeugd altijd zijn hoofd erbij, geeft Brusselers aan. "In de jeugdelftallen heeft hij het nog even lastig gehad in de periode waarin hij in de groei was, maar uiteindelijk is talent en mentaliteit ook bij hem doorslaggevend", vertelt hij. "Hij heeft zich nooit gek laten maken, terwijl spelers om hem heen soms veel aandacht trokken en kregen. Cody keek er dan naar en dacht er het zijne van. Hij vond normaal doen altijd belangrijk. Ik heb het idee dat hij dat van huis uit ook heeft meegekregen. Mooi om te zien dat hij zover al is gekomen. Hij past perfect bij PSV, is trots op zijn club en ik denk dat hij zijn volle potentieel nog lang niet heeft benut."

De aanvaller staat dit seizoen tot dusver op zes Eredivisie-goals. In de Europa League scoorde hij eenmaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen