Bonucci verwacht dat De Ligt één van de besten wordt

26 februari 2020, 09:59

In Nederland wordt niet altijd even enthousiast gesproken over de prestaties van Matthijs de Ligt bij Juventus, maar in Turijn is met niet ontevreden over de Nederlander. Leonardo Bonucci, met wie De Ligt vaak samenspeelde, is onder de indruk.

"Hij is jong en talentvol. Hij kreeg een zware last op zijn schouder dat hij er meteen moest staan door de blessure van Chiellini", vertelt Bonucci tegen L'Équipe. "Maar hij heeft alle kwaliteiten om de komende jaren een van de beste verdedigers te worden." De Ligt gaat steeds meer wennen aan zijn ploeggenoten en de Italiaanse cultuur, zegt Bonucci. "Ik heb de verantwoordelijkheid om de jonge spelers te helpen. Met De Ligt gaat het een stuk beter in de communicatie en dat is van groot belang voor zijn groei."

Opmerkelijk genoeg zat De Ligt tijdens de laatste twee competitieduels op de bank bij Juventus, omdat Daniel Rugani de kans kreeg. Het is de vraag of de Nederlander woensdagavond tegen Olympique Lyon in de Champions League wel zal starten. Omdat Giorgio Chiellini terug is van een zware knieblessure, heeft de Nederlander nog meer concurrentie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen