FC Twente baalt van 'topsportonwaardig' trainingscomplex

25 februari 2020, 16:13

Bij FC Twente heerst veel onvrede over het trainingscomplex in Hengelo. "Topsportonwaardig", noemt algemeen directeur Paul van der Kraan het zelfs. Ook technisch directeur Ted van Leeuwen en trainer Gonzalo García hekelen de faciliteiten die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen.

In 2000 betrok Twente het trainingscomplex. De faciliteiten zijn inmiddels flink verouderd. "Als ze hiernaast het bad laten leeglopen, komt bij mij het laminaat vijf centimeter omhoog", grapt Van Leeuwen in gesprek met Tubantia. Hengelose wethouder Claudio Bruggink stelt dat Twente beschikt over 'een prachtig trainingscomplex met alle faciliteiten', maar bij Twente zijn ze een andere mening toegedaan.

García, die met zijn selectie bijna dagelijks op het complex moet werken, doet zijn zegje. "Ik kan het de spelers niet kwalijk nemen dat ze nadenken over iets anders, want een factor is ook datgene wat je als club te bieden hebt", vertelt hij. "In een aantal zaken is FC Twente maar een bescheiden clubje. De faciliteiten zijn verouderd en de trainingsvelden zijn slecht. Ons stadion is top, maar spelers die hier elke dag moeten werken willen dat ook doen in een aantrekkelijke omgeving. Om interessant te zijn voor spelers die we in de toekomst aan willen trekken, zullen we daarin een verbeterslag moeten maken."

In zijn nieuwjaarsspeech noemde Van der Kraan de werkomstandigheden in Hengelo 'topsportonwaardig'. Die woorden slikt hij nu niet in. "Zowel de behuizing als de velden moeten een topsportcultuur uitstralen. Het kan echt niet zo zijn dat je twee maanden moet uitwijken naar het kunstgras van Barbaros, omdat de trainingsvelden onbespeelbaar zijn, zoals is gebeurd. Dat is topsportonwaardig."

Twente onderhoudt zelf de trainingsvelden. "Het is dat we drie geweldige groundsmen in dienst hebben, anders was het nog veel slechter geweest. Die mannen doen er echt alles aan, maar het is natuurlijk te gek voor woorden dat ze elke dag beginnen met een overleg om te bepalen waar de eerste selectie terecht kan", aldus Van Leeuwen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen