Analisten komen superlatieven tekort voor Alexander-Arnold

Analisten komen superlatieven tekort voor Alexander-Arnold

25 februari 2020 – Trent Alexander-Arnold is op dit moment misschien wel de beste rechtsback ter wereld. De nog altijd maar 21-jarige Engelsman was maandag met twee assists van grote waarde voor Liverpool tegen West Ham United (3-2). Sky Sports-analisten Jamie Carragher en Gary Neville komen superlatieven tekort voor de assistkoning van The Reds.Het seizoen is nog lang niet ten einde, maar Alexander-Arnold heeft in competitieverband al twaalf doelpunten voorbereid. Alleen Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne overtreft hem met zestien assists. "In het beste team van Europa is de rechtsback uit West Derby de spelmaker. Dat is waanzinnig en bizar. Ik heb nog nooit een vleugelverdediger gezien die zo'n invloed heeft op een team", is Carragher vol lof.

Neville sluit zich aan bij zijn collega. "Het indrukwekkende is dat Liverpool niet twee lange spitsen heeft rondlopen die zijn voorzetten erin koppen. Hij moet het doen met Mané, Salah en Wijnaldum. Zó goed is hij. Hij is van buitenaards niveau", aldus de oud-verdediger.

In totaal creëerde Alexander-Arnold dit seizoen al 73 kansen in de Premier League. "Wat hem speciaal maakt, is dat het is alsof je De Bruyne op de rechtsback hebt. Alsof je daar een extra middenvelder hebt staan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021