De Ligt op zijn hoede: "Lyon zelfs zonder Memphis sterk"

25 februari 2020, 08:55

Matthijs de Ligt gaat er niet van uit dat Juventus zich zomaar zal plaatsen voor de laatste acht van de Champions League. De Oude Dame treft in die achtste finale Olympique Lyon, dat ondanks de overwintering in het miljardenbal een teleurstellend seizoen doormaakt. In de Franse competitie bezetten Les Gones de zevende plaats.

Voor De Ligt is dat geen reden om de komende tegenstander te onderschatten. In een onderhoud met de officiële kanalen van de UEFA blikt de oud-Ajacied vooruit op de wedstrijd van woensdag. "Twee van mijn teamgenoten bij Oranje spelen bij Lyon: Memphis Depay en Kenny. Ik heb ook tegen Lyon gespeeld toen ik nog bij Ajax zat, dus ik ken het stadion en de club", antwoordt de centrale verdediger op de vraag wat hij van de Franse club weet.

De Ligt ziet gelijkenissen tussen Lyon en Ajax. "Het is een heel sterk team, met veel jonge spelers. In dat opzicht is Lyon vergelijkbaar met Ajax, een team dat leunt op jonge spelers die zich willen ontwikkelen. Daar moeten we op voorbereid zijn", vervolgt De Ligt, die beseft dat de zware blessure van Memphis een hard gelag is voor Lyon. "Hij is een fantastische speler en zeer lastig te bespelen, maar zelfs zonder hem zal Lyon sterk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen