"Bozeník kan echt de lieveling van het Legioen worden"

"Bozeník kan echt de lieveling van het Legioen worden"

25 februari 2020 – Met twee winnende doelpunten in drie wedstrijden is Róbert Bozeník uitstekend begonnen aan zijn Feyenoord-avontuur. Stanislav Griga, voormalig speler van de Rotterdamse club, verwacht dat de twintigjarige aanvaller nog veel meer gaat laten zien. Als spitsentrainer van MSK Zilina werkte hij twee jaar nauw samen met Bozeník.De winteraanwinst van Feyenoord maakte iets meer dan een week geleden de winnende goal tegen PEC Zwolle (3-4). Afgelopen weekend herhaalde hij dat kunstje tegen Fortuna Sittard (2-1). "Dat hij ook tegen Fortuna zou scoren had ik wel verwacht", zegt Griga tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij is altijd bezig in het zestienmetergebied van de tegenstander. En Feyenoord krijgt in de Kuip altijd kansen."

Volgens de oud-bondscoach van Slowakije is Bozeník meer dan een aanspeelpunt. "Kijk naar zijn loopacties, zie hoe hij altijd in beweging is. Róbert zal ook in zware uitwedstrijden, zoals aanstaande zondag tegen PSV, iets laten zien, hoor", vervolgt Griga, die stelt dat het systeem van Feyenoord Bozeník op het lijf is geschreven. "De concurrentie is er, maar is niet zo moordend als in andere landen waar hij had kunnen spelen."

Naast Feyenoord waren ook CSKA Moskou, HSV en Brentford geïnteresseerd in Bozeník. De Slowaak koos uiteindelijk voor de Rotterdamse club, die zo'n vier miljoen euro voor hem neertelde. Mogelijk opent Bozeník voor meer Slowaakse talenten de deur naar Feyenoord. "Ik ken de filosofie van Feyenoord niet wat betreft aankopen en scouting. Maar als Bozeník succes heeft, kan dat nooit kwaad. Deze speler kan echt de lieveling van het Legioen worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020