Liverpool herstelt schade net op tijd en wint voor 18de keer op rij

24 februari 2020, 23:10   Bijgewerkt: 25 februari 2020, 00:03

Liverpool blijft op koers voor de snelste Engelse landstitel ooit. Voor de 3-2 zege op West Ham moest het maandagavond wel alle zeilen bijzetten: even dreigden de Londenaren de reeks van overwinningen op rij te beëindigen. Maar na een 1-2 achterstand in de tweede helft wist Liverpool de schade te herstellen en werd ook de achttiende zege op rij genoteerd, mede dankzij een doelpunt van Georginio Wijnaldum en met Virgil van Dijk als aanvoerder.

Zo blijft de thuiswedstrijd van 21 maart tegen Crystal Palace de beoogde kampioenswedstrijd voor Liverpool. Die datum leken The Reds voorlopig te moeten schrappen. West Ham United, dat strijdt tegen degradatie, verweerde zich dapper op Anfield. Ook na de vroege openingstreffer van Wijnaldum. Met een knappe kopbal had de Rotterdammer al vroeg de score geopend.

De verrassende gelijkmaker volgde snel. Ook Issa Diop scoorde met zijn hoofd. Al zag Alisson Becker er niet heel goed uit. De problemen voor Liverpool werden serieus in de tweede helft. In de 54ste minuut kreeg Pablo Fornals Anfield stil. De invaller stond koud in het veld om de 1-2 binnen te schieten. Een voorzet van Declan Rice nam hij in een keer op de slof en gaf Becker het nakijken.

Liverpool moest in het laatste half uur nog aan de bak. Daarin kwam uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht. Een enorme fout van doelman Lukasz Fabianksi hielp Liverpool terug in het zadel. De sluitpost liet een schot van Mohamed Salah door zijn benen glippen. Het winnende doelpunt nam Sadio Mané voor zijn rekening. Hij kon de bal intikken nadat Trent Alexander-Arnold de bal over de uitkomende Fabianski legde. Aan de andere kant moest Becker nog een keer handelend optreden. De Liverpool-doelman hield Jarrod Bowen van scoren af, waarna Anfield een paar minuten later bij het eindsignaal opgelucht adem kon halen.