Opnieuw averij voor FC Volendam in promotiestrijd

Opnieuw averij voor FC Volendam in promotiestrijd

24 februari 2020 – FC Volendam dreigt af te haken in de strijd om rechtstreekse promotie. Op bezoek bij Jong FC Utrecht leed de ploeg van Wim Jonk voor de derde keer op rij puntenverlies. Deze keer werd er zelfs verloren: 2-1. Daarnaast leed Jong AZ  maandagavond een nederlaag tegen FC Eindhoven (2-4).Jong FC Utrecht - FC Volendam 2-1
Volendam strijdt met SC Cambuur en De Graafschap om twee directe tickets voor promotie naar de Eredivisie. Maar sinds februari zit er zand in de Volendamse motor. Deze maand speelde Het Andere Oranje al gelijk tegen Jong AZ (1-1) en Telstar (1-1). In Utrecht bleef Volendam in de neerwaartse spiraal. Martijn Kaars had als maker van de 1-1 nog een antwoord op de vroege openingstreffer van Jeredy Hilterman. Van de nieuwe voorsprong had Volendam niet terug. De 2-1 van Odysseus Velanas vroeg in de tweede helft bleek de winnende. Ook kon Volendam niet profiteren van de rode kaart die Justin Lonwijk in slotfase kreeg. Daarmee staat Volendam vierde op vijf punten van De Graafschap en negen van Cambuur.

Jong AZ - FC Eindhoven 2-4
Maar liefst twaalf spelers moest FC Eindhoven missen in Wijdewormer. Daarvan viel niets te merken tegen Jong AZ, dat niet met de minste namen aantrad. Onder meer Ferdy Druijf, Zakaria Aboukhlal en Yukinari Sugawara stonden in de basis. De zwaar gehavende bezoekers hadden vanaf het beginsignaal de regie. Al na veertig seconden stond het 0-1 voor de gasten. Rigino Cicilia opende razendsnel de score. Halverwege beschikten de Brabanders over een royale voorsprong: 1-4. De treffers kwamen op naam van Samy Bourard, Cicilia en Justin Ogenia. Die laatste goal viel na een enorme blunder van Rody de Boer. De sluitpost van Jong AZ liet de bal tussen zijn benen door rollen. Druijf maakte bij een 0-3 stand het Alkmaarse doelpunt. Pas in de slotfase van de wedstrijd scoorde Jong AZ via Thijs Oosting de tweede van de avond, maar kwam die goal te laat om het nog spannend te maken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 oktober 2020

  2. vrijdag 23 oktober 2020

  3. donderdag 22 oktober 2020