Gall: "De mensen denken meteen dat ik levensgevaarlijk ben"

Gall: "De mensen denken meteen dat ik levensgevaarlijk ben"

24 februari 2020 – De tijdelijke terugkeer van Joop Gall boezemde het Groningse plaatse Muntendam angst in. Omdat de trainer uit China kwam, werd er in zijn woonplaats gevreesd voor het Corona-virus. Toevalligerwijs werd Gall ook ziek door toedoen van zijn zoon, maar was dat een onschuldig griepje. Zijn dorpsgenoten waren daar niet van op de hoogte."Ze liepen met een flinke boog om me heen, een heel gekke ervaring was dat", vertelt Gall aan het Algemeen Dagblad. "Als ik mensen op straat tegenkwam, hielden ze vijf meter afstand als we in gesprek waren. Of ze keken verschrikt op als ik kuchte. Ik heb me snel laten checken bij de dokter, zodat ik aan de mensen kon laten zien dat ze best dichterbij konden komen."

Gall gooit het op onwetendheid. "De mensen denken meteen dat ik levensgevaarlijk ben. Dat vind ik wel een beetje een domme gedachte. Zelfs als ik corona had gehad, was het met mijn leeftijd en gezondheid niet bedreigend geweest. In principe is het gewoon een soort griep. De kans dat ik besmet raak met het coronavirus is echt één op de honderd miljoen."

Spoedig keert Gall terug naar China, waar hij zijn werkzaamheden bij de voetbalacademie Zhenghzhou hervat. Vanaf 1 maart mogen zijn spelers weer trainen. Zelf zal Gall in China nog twee weken in quarantaine moeten. "Ja, dat viel wel even rauw op mijn dak. Het is een goede maatregel, want in mijn stad hebben ze het allemaal goed onder controle. Er zijn daar nog nul doden gevallen. Logisch dat ze geen enkel risico nemen. Mijn baas heeft gevraagd of ik terug kan komen, zodat ik zo snel mogelijk die twee weken in quarantaine kan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020