De Jong: "Ik voelde invloed van Cruijff bij Ajax, maar ook bij Barça"

24 februari 2020, 14:30

Frenkie de Jong zit goed op zijn plek bij FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder is onbetwist in de Catalaanse hoofdstad, waar hij zich snel heeft weten aan te passen. Zowel bij Ajax als nu bij Barça merkt De Jong dat Johan Cruijff een grote invloed heeft gehad.

Op de website van de UEFA vertelt De Jong dat hij de in 2016 overleden Cruijff nooit heeft ontmoet. "Maar ik voelde zijn invloed: bij Ajax, maar ook bij FC Barcelona. Je kunt merken dat hij een grote impact heeft gehad aan de manier waarop mensen over hem praten", zegt hij. "Bij Barça merk je echt dat, als je met mensen over voetbal praat, zijn naam snel opkomt als je zegt dat je Nederlands bent. Zijn visie op voetbal heeft hier een grote impact gehad. Ze zijn hem eeuwig dankbaar."

De Jong neemt het dinsdag met FC Barcelona in de achtste finale van de Champions League op tegen Napoli. "Ik heb nog nooit in het San Paolo gespeeld, maar Napoli is een heel goed team. We hebben in de voorbereiding tegen ze gespeeld, al zegt dat niet veel. Ze hebben veel kwaliteit, ondanks dat ze een wat teleurstellend seizoen doormaken in de Serie A. In de Champions League hebben ze het goed gedaan, bijvoorbeeld tegen Liverpool."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen