Ziyech had veel contact met Lampard: "Eindelijk m'n kans"

24 februari 2020, 13:41

Hij wilde al wat langer aan de slag in een topcompetitie, maar de juiste club kwam maar niet langs. Met zijn overgang naar Chelsea heeft Hakim Ziyech nu toch zijn droomtransfer te pakken. Hij kwam zondag tot een persoonlijk akkoord met The Blues nadat Ajax en Chelsea het al eens waren geworden over een transfersom van maximaal 44 miljoen euro. In gesprek Ajax TV bespreekt Ziyech zijn transfer.

Met een trots gevoel staat hij het clubkanaal te woord. "Eindelijk mijn kans die ik voor ogen had. Chelsea is een heel grote en mooie club. Ze spelen onder de nieuwe trainer heel aanvallend voetbal met veel jonge talenten. Dat is voor mij heel belangrijk geweest", aldus Ziyech, die bij Chelsea terechtkomt in de Premier League. "Het is een van de sterkste competities van de wereld. Chelsea is een topclub en speelt aantrekkelijk voetbal. Dat trekt mij wel. Of het een droom is om in de Premier League te spelen? Zeker."

De voorbije weken heeft Ziyech veel gesproken met Frank Lampard, de manager van Chelsea. "Aan het begin vooral telefonisch. We hebben best lang aan de telefoon met elkaar gesproken over de manier van werken, de speelstijl, de club zelf en mij persoonlijk. Daarnaast is er heel veel appcontact geweest", vertelt de Marokkaans international, die na zijn optreden met Ajax op Stamford Bridge nog meer op de radar kwam van Lampard. "Dat is ook wat hij zei, maar hij volgde me natuurlijk al wat langer."

Chelsea probeerde Ziyech in januari al over te nemen van Ajax. "Er is wel contact geweest voor in de winter, maar dat ging niet door. Nu was het zaak om het zo snel mogelijk rond te maken voor de zomer", vervolgt de spelmaker, die merkt dat hem de transfer naar Chelsea wordt gegund. "Daar ben ik wel blij mee. Met Marc Overmars ben ik altijd heel open en duidelijk geweest en hij ook naar mij toe. De manier waarop het is gegaan, vind ik heel goed."

De komende maanden loopt Ziyech nog rond in Amsterdam. "Ik ben niet echt bezig met mijn afscheidstournee, want er zijn prijzen die gewonnen moeten worden voordat ik die kant op ga. Daar ben ik dus meer mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen