Padt in de fout: "Als keeper ben je zo goed als je laatste wedstrijd"

24 februari 2020, 12:50

Sergio Padt steekt de hand in eigen boezem na zijn fout tegen VVV-Venlo. De doelman van FC Groningen ging in de slotfase van het zaterdagavondduel opzichtig in de fout. Hij kwam van zijn lijn om een lange bal van Tobias Pachonik uit de lucht te plukken en sommeerde Samir Memisevic aan de kant te gaan. Oussama Darfalou was echter een stuk eerder bij de bal dan Padt en kopte raak in het lege doel.

Door zijn fout verloor Groningen met 0-1. "Vorige week was ik de held na het stoppen van de penalty en nu sta ik aan de andere kant", baalt Padt in gesprek met het Dagblad van het Noorden. De ervaren doelman keerde een week geleden bij een 0-0 stand en strafschop tegen Sparta Rotterdam. De Groningers wonnen de uitwedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Tegen Sparta was Padt de held, maar tegen VVV de schlemiel. "Eén zo'n blunder betekent niet direct dat ik een slecht seizoen draai", vindt hij. "Ik heb wel eens vaker een fout gemaakt in de afgelopen jaren. Het gaat erom dat je meer punten pakt dan dat je punten kost. Volgens mij sta ik wat dat betreft nog steeds in de plus, maar als keeper ben je zo goed als je laatste wedstrijd. En in die wedstrijd ben ik verantwoordelijk voor deze nederlaag. Ik neem de schuld volledig op me."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen