'Troost terug bij Feyenoord: Vrienden gepasseerd in keuze'

'Troost terug bij Feyenoord: Vrienden gepasseerd in keuze'

24 februari 2020 – Sjaak Troost keert tóch terug in de Raad van de Commissarissen bij Feyenoord. De interim-technisch directeur was bij zijn aanstelling beloofd om terug te mogen keren in de RvC, maar nadat zijn periode geen onverdeeld succes was, waren er opeens twijfels of het wel verstandig was om Troost zijn eigen beleid te laten controleren. Uiteindelijk is er toch een oplossing gevonden, waar De Vrienden van Feyenoord – die hadden moeten stemmen over een nieuwe voordracht – geen invloed op hebben gehad.Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Deze zet is opvallend, aangezien De Vrienden van Feyenoord eerder nog te kennen gaven Troost niet terug te willen binnen de club. Dat had president-commissaris Toon van Bodegom hem echter wel beloofd, maar De Vrienden vonden het een slecht idee dat Troost bij zijn terugkeer zijn eigen werk kon gaan beoordelen in het toezichthoudende orgaan binnen de club. Het zorgde voor een rel binnen Feyenoord, waarover iedereen inmiddels wel een (andere) mening had verkondigd in de media. Zo nam trainer Dick Advocaat het openlijk op voor Troost.

Lees ook: 'Terugkeer Troost in RvC Feyenoord geen zekerheid'

Een oplossing werd er desondanks gevonden. Commissaris Richard Bruens zal het orgaan verlaten en wordt opgevolgd door Troost: dat is een plek die niet onder de vlag van de Vrienden van Feyenoord valt, waardoor de voormalig interim-technisch directeur wel terug mag keren in de RvC, zonder dat De Vrienden daar iets over te zeggen hebben.

Wel zal deze pikante aanstelling vermoedelijk voor nieuwe onrust zorgen bij Feyenoord, aangezien hij moet gaan samenwerken met de twee afgevaardigde commissarissen van De Vrienden van Feyenoord. Die beide plekken zijn overigens nog vacant, nadat Troost tijdelijk als technisch directeur werd aangesteld en Herman van Drie opstapte omdat hij nog goed kon opschieten met de machtige Van Bodegom. Opvolgers voor het duo werden nog niet aangesteld.

Over Van Bodegom werd door het NRC aan het begin van dit kalenderjaar geschreven dat hij de machtigste man van Feyenoord is momenteel en dat zijn werkwijze(s) voor veel onrust heeft gezorgd binnen de club. Zo zou directeur Jan de Jong mede door zijn invloed zijn opgestapt en werkte hij de Vrienden van Feyenoord tegen zich in het harnas met de belofte aan Troost dat hij zou mogen terugkeren in de RvC. Dat is hem uiteindelijk via deze bijzondere constructie dan toch degelijk gelukt, al moet het door Feyenoord nog wel officieel worden gecommuniceerd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020