'FC Cincinnati geïnteresseerd, nog niet concreet voor Stam'

'FC Cincinnati geïnteresseerd, nog niet concreet voor Stam'

24 februari 2020 – Jaap Stam staat inderdaad op het wensenlijstje van FC Cincinnati, maar concreet is de Amerikaanse club nog niet voor de oefenmeester. De MLS-club heeft meer ijzers in het vuur en maakt met de competitie-start voor de boeg nog geen haast met het aanstellen van de opvolger van Ron Jans, die afgelopen week opstapte. Dat schrijft Voetbal International althans. De geruchten dat Stam in beeld was bij FC Cincinnati staken vorige week de kop op in het geruchtencircuit in Amerika en werden vrijdagavond bevestigd bij Veronica Inside. Volgens het weekblad VI is er inderdaad belangstelling in de dit seizoen ontslagen trainer van Feyenoord, maar is er van concrete toenadering nog geen sprake geweest. 

Stam zou zelf wel open staan voor een avontuur in de MLS, terwijl hij eerder werkzaam was bij Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle en dus Feyenoord. Ondanks de interesse van beide kanten, is de aanstelling normaliter nog niet dichtbij en daarom is de kans groot dat interim-coach Yoann Damet de honneurs ook tijdens de seizoensstart – tegen New York Red Bulls – nog waarneemt.

Lees ook: Stam kan naar Cincinnati: "Maar er spelen meer dingen"

Jans gooide vorige week de handdoek na een flinke rel rondom racisme en besloot de Nederlandse enclave van FC Cincinnati - met onder andere Jürgen Locadia, Siem de Jong en Maikel van der Werff - te verlaten, omdat hij het gevoel was nooit meer optimaal te kunnen werken bij de club. De MLSPA beschuldigde Jans er vervolgens van pogingen te hebben ondernomen om de publieke opinie te manipuleren met valse verhalen en strategische lekken naar de pers.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020

  3. dinsdag 7 april 2020