Zege op Ajax 'droom' van Dessers, Blaswich blij met assist

Zege op Ajax 'droom' van Dessers, Blaswich blij met assist

24 februari 2020 – Heracles Almelo-aanvaller Cyriel Dessers vond de wedstrijd zondagmiddag tegen Ajax een droom. De spits maakte het enige doelpunt van de wedstrijd op wonderschone wijze, na een uittrap van keeper Janis Blaswich. "Ik zette Daley Blind goed weg en dacht toen 'waarom ook niet'. Dan pak ik hem goed op de slof en vliegt hij fantastisch binnen."Dat vertelde hij tegenover FOX Sports na het duel over de 1-0 zege op regerend landskampioen Ajax. Volgens de Belg vielen alle puzzelstukje in elkaar. "En laten we hopen dat hij zo blijft liggen de komende weken. We waren niet geweldig, maar Ajax ook niet en ik denk dat dat ook wel onze verdienste was", aldus Dessers.

Ook keeper Blaswich was dolblij met zijn aandeel in het cruciale en winnende doelpunt. "Maar hoe Cyriel het afrondde was prachtig. Hoe sterk hij Daley Blind van zich afzette en daarna zo hard binnen schoot. Ik kon het perfect zien. Echt een mooie goal", oordeelde de keeper, die in de eerste helft ternauwernood een hoge terugspeelbal van Maximilian Rossman uit het doel tikte, tegenover TC/Tubantia.

"Hij twijfelde denk ik of ik nog wel warm was en besloot om me te testen. Ik kon de bal gelukkig overtikken, maar zonder gekheid: Maximilian speelde ook een sterke wedstrijd. Zijn aandeel in deze zege was groot", loofde de Duitse keeper. "Ik heb de hele wedstrijd het gevoel gehad dat we zouden winnen. Dit was ook geen gelukkige zege."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020