De Wit op de bank: "Ik vind Evjen een creatievere speler"

De Wit op de bank: "Ik vind Evjen een creatievere speler"

24 februari 2020 – Dani de Wit speelde sinds hij afgelopen zomer overkwam van Ajax bijna alles bij AZ, maar begon zondag tegen PEC Zwolle (2-0 winst) op de bank. Arne Slot koos ervoor om met winteraanwinst Hakon Evjen te starten. "Maar ik ben op het middenveld niet bewust aan het puzzelen", aldus de trainer tegenover De Telegraaf.Slot legt uit waarom hij er toch voor koos om Evjen de voorkeur te geven boven De Wit. "Tegen LASK Linz moest ik door blessures en schorsingen twee nieuwe middenvelders brengen. Dat had vandaag niet gehoeven; ik had Dani kunnen laten staan. Maar op basis van het verwachte spel van PEC koos ik ervoor om Hakon op te stellen. Omdat ik heel graag een meer creatieve middenvelder wilde opstellen. En ik vind Hakon een creatievere speler dan Dani."

Mede doordat PEC Zwolle met een vijfmansverdediging speelde, wilde Slot meer creativiteit in zijn ploeg. "Vandaar de keuze voor Hakon, anders zou de creativiteit alleen bij Idrissi en Stengs komen te liggen. Ik vond Hakon donderdag interessante dingen doen. Het leverde niet elke keer rendement op, maar hij heeft iets speciaals en kan ook een goal maken", vervolgt de coach.

Slot laat weten dat iedere wedstrijd andere 'dingen' vraagt en kan daarom ook niet bevestigen dat De Wit kind van de rekening van de komst van Evjen is geworden. "Ik vond het vanmiddag jammer dat hij tijdens zijn invalbeurt geen kansen benutte. Dat had hij wel nodig. Het was wel goed om te zien dat hij die kansen creëerde. Daar begint het mee."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020

  3. zondag 5 april 2020