Ten Hag neemt medische staf van Ajax in bescherming

24 februari 2020, 08:03

Ajax kampt al langere tijd met een blessuregolf. Sommige spelers zijn inmiddels weer inzetbaar, maar onder meer Hakim Ziyech, Quincy Promes en David Neres waren er niet bij tegen Heracles Almelo. Erik ten Hag gaf de overvolle voetbalkalender al een keer de schuld van de vele fysieke ongemakken, maar deed dat zondadg niet weer. De Telegraaf wijst de trainer op zijn verantwoordelijkheid.

Volgens het dagblad gaat de vlieger dat Ajax nauwelijks te kampen heeft met spierblessure niet meer op. 'Dat het herstel van Neres veel langer duurt dan gepland, Promes te vroeg terugkeerde na zijn eerdere kuitblessure en de net herstelde Ziyech in Almelo weer moest passen, vraagt om een grondige evaluatie', meent de scribent van De Telegraaf.

Ten Hag wil de schuld niet neerleggen bij de fysiotherapeuten en clubarts. "Dat kan je toch niet op de medische staf plakken", reageert de trainer. Spelers laten zich volgens de krant buiten de club behandelen. "Dat is van alle jaren en niet alleen nu", stelt Ten Hag, die geen relatie ziet tussen de vele blessures en het vertrek van inspanningsfysioloog Björn Rekelhof. Sinds de komst van Alessandro Schoenmaker hebben de Amsterdammers te kampen met meer blessures. "Dat heeft er helemaal niks mee te maken, want ik draai precies hetzelfde programma als vorig jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen