João Félix zet rentree Atlético kracht bij met derde treffer

João Félix zet rentree Atlético kracht bij met derde treffer

23 februari 2020 – João Félix (20) heeft zijn rentree bij Atlético Madrid zondagavond opgeluisterd met een beslissend doelpunt tegen Villarreal. De Portugese tiener kampte de laatste weken met een bovenbeenblessure, maar maakte als invaller weer speelminuten en nam de derde en daarmee beslissende treffer voor zijn rekening (3-1).Daarmee zet Atlético Madrid zijn aardige reeks na een moeilijke periode door, al kwam het tegen directe concurrent Villarreal na ruim een kwartier nog wel op achterstand na een heerlijke pegel van Paco Alcácer. Vlak voor de pauze trok Ángel Correa de stand weer gelijk en na een uur voetballen gaf de buitenspeler een voorzet op de knappe rake kopbal van middenvelder Koke (2-1).

Op dat moment stond Félix als vervanger van Vitolo op het veld, nadat hij een maand met een bovenbeenblessure kampte. Met de winnaar van de Golden Boy-award werd de wedstrijd over de streep getrokken, want hij kon de bal laag inschieten na een flinke fout in de opbouw van Samuel Chukwueze. Voor de Portugees was het bovendien een flinke meevaller, aangezien zijn laatste doelpunt dateert uit september (!) 2019 en dit niet alleen de derde treffer van Atlético in dit duel, maar ook zijn derde goal in La Liga was dit seizoen. 

Niet voor niets was Félix – samen met Sevilla's Luuk de Jong – opgenomen in het flopelftal van de eerste seizoenshelft en de blessure die daarboven op kwam, was een forse domper voor Atlético Madrid en het talent. Wellicht geeft deze meevaller de aanvaller het broodnodige vertrouwen voor de komende tijd, waarin hij met Atletí strijdt om de Champions League-plekken – waarvan het er virtueel nu één heeft – en de volgende ronde van het miljardenbal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020