Stegeman blijft geloven in handhaving onder zijn leiding

Stegeman blijft geloven in handhaving onder zijn leiding

23 februari 2020 – John Stegeman gelooft er nog altijd in dat hij de juiste man op de juiste plaats is bij PEC Zwolle. Ondanks dat de ploeg op de zestiende plaats staat en na een kleine opleving in 2020 niet bepaald beter is gaan voetballen, weigert de coach het bijltje erbij neer te gooien. "Eén zege na de winterstop is te weinig, maar ik denk nog steeds dat wij met elkaar voldoende punten kunnen pakken om erin te blijven."Dat vertelt de coach tegenover De Stentor over zijn eigen positie. "Ik ben driekwart jaar onderweg met deze groep en sta er nog steeds positief in. Anders had ik wel gezegd: bekijk het met elkaar. We moeten vaker winnen, dat weet ik", zei Stegeman. "Om te beginnen volgende week. De wedstrijd tegen Vitesse wordt heel belangrijk."

Maar waar de concurrentie veel punten is gaan pakken, wil het bij PEC Zwolle – dat sinds de winterstop met vijf verdedigers is gaan spelen – nog niet echt vlotten. Tegen RTV Oost geeft de coach aan vooral naar zijn eigen ploeg te kijken en niet naar de concurrentie. "We moeten gewoon punten halen. Als we dat niet doen, komen we er nooit meer bij", stelt hij.

Geloof houden in een goede afloop doet hij zéker. "Moet ik dan zeggen dat we het niet gaan redden? Ik ben hier toch trainer. Moet ik hier dan nu de handdoek gooien met nog tien wedstrijden te gaan? Het zou raar zijn als ik zeg: we zijn niet goed genoeg tien wedstrijden voor het einde. Ik denk dat wij erin kunnen blijven, anders had ik hier niet meer gestaan", maakte hij duidelijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020