Babel eerlijk: "Het is nog niet wat ik kan laten zien, helaas"

Babel eerlijk: "Het is nog niet wat ik kan laten zien, helaas"

23 februari 2020 – Ryan Babel erkent dat hij sinds zijn komst bij Ajax nog te weinig brengt bij de Amsterdammers. De aanvaller scoorde zondagmiddag tegen Heracles Almelo opnieuw een ruime onvoldoende en werd gewisseld voor debutant Danilo. "Het is nog niet wat ik kan laten zien, helaas", baalde hij.Tegenover FOX Sports werd hem gevraagd naar zijn start in Amsterdam, waar hij als ervaren winteraanwinst werd gepresenteerd. "Voor mij is het ook moelijker spelen, omdat we als collectief punten laten liggen", zei Babel, die overigens wel in eigen kunnen blijft geloven. "Ik heb alle vertrouwen dat het nog komt. Ik raak niet in de war, absoluut niet."

De vele zwakke prestaties zijn de aanvaller op veel kritiek komen te staan. Dat hij continu moet wisselen qua positie voorin, helpt ook niet direct mee, maar wil hij ook niet als excuus opvoeren. "Je moet je aanpassen aan de positie waar je neer wordt gezet. Ik kan in principe overal spelen, maar het is per wedstrijd ook net even anders. Het hangt er ook vanaf hoe de tegenstander speelt. Daar heb je mee te maken. Waar ik het liefste speel, maakt me niet uit."

Van de wedstrijd tegen Heracles Almelo baalde Babel flink, te meer omdat de Amsterdammers wel de nodige kansen kregen. "Het zat ons niet mee", vond Babel. "We speelden niet goed, maar kregen toch best wat kansen. Je maakt ze helaas niet en dan krijg je tegen het einde van de wedstrijd opeens de goal tegen. Dat is heel zuur."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020