Sevilla geeft Ajax bij Getafe goede voorbeeld met 0-3 zege

Sevilla geeft Ajax bij Getafe goede voorbeeld met 0-3 zege

23 februari 2020 – Sevilla heeft Ajax zondagavond het goede voorbeeld gegeven. Op bezoek bij Getafe won de ploeg van Luuk de Jong in de Primera Division-wedstrijd uiterst simpel (0-3), mede dankzij een assist van de Nederlandse spits. Het zorgde bij frustraties bij de thuisploeg, die liefst zeven (!) gele kaarten incasseerde. Waar Ajax de achterhoede van Getafe maar niet kon breken donderdagavond, lukte Sevilla dat wel op bezoek in het Coliseum Alfonso Pérez. Vlak voor de pauze werd een hoge voorzet bij de tweede paal binnengewerkt door Lucas Ocampos, die zo de ban brak. Het was een terechte voorsprong voor de bezoekers, die duidelijk de betere waren en het overwicht hadden aan de bal.

Na ruim een uur verdubbelde Sevilla de voorsprong, een goal die bijna op naam was gekomen van De Jong. Maar Fernando gaf uiteindelijk het laatste zetje, al was de bal sowieso wel over de lijn was gegaan. Met de voorsprong van de eerste helft liet Sevilla het spel maken over aan de thuisploeg en juist dat is iets dat ze niet beheersen: via Jules Koundé werd het duel een kwartier voor tijd beslist aan de andere kant.

Niet alleen Ajax, maar ook Getafe reist dus met een slecht gevoel af naar de return in de Europa League in Amsterdam komende donderdagavond. Het voordeel is dat ze in de Johan Cruijff ArenA wel een 2-0 voorsprong uit het heenduel kunnen verdedigen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 april 2020

  2. maandag 6 april 2020