Anderlecht simpel langs rood Eupen: rake pingel en assist Vlap

23 februari 2020, 19:48

Anderlecht heeft zondagavond een uiterst simpele overwinning geboekt op KAS Eupen. De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd met een man minder te staan na een rode kaart voor Jordi Amat – die een doorgebroken speler neerhaalde. Omdat Michel Vlap de daardoor gegeven strafschop binnenschoot, was het duel gespeeld en werd het bovendien een forse uitslag: 6-1.

Want Vlap maakte na zeventien minuten al de tweede treffer vanaf de stip namens Anderlecht, nadat Michael Murillo even daarvoor de score had geopend. Met een voorsprong van twee treffers en tegen een man minder, maakte Anderlecht direct het verschil. Op aangeven van Vlap zorgde Marko Pjaca de thuisploeg namelijk nog binnen het half uur voor de beslissing.

Vincent Kompany (kopbal) en Francis Amuzu (intikker) kwamen ook al snel op het scoreformulier bij Anderlecht, dat in de laatste veertig minuten de voet van het gaspedaal haalde. Vlap maakte het duel wel vol, maar kon een eretreffer van Jonathan Bolingi vlak voor tijd niet voorkomen.

Dat was voor Anderlecht wel reden om nog een keer aan te zetten: voormalig PSV'er Zakaria Bakkali zorgde met een kiezelhard schot voor de eindstand. Met deze driepunter blijft deelname aan Play-Offs 1 mogelijk voor Andrlecht, al moeten dan de komende twee wedstrijden eveneens gewonnen worden