Donk helpt Galatasaray aan cruciale zege op Fenerbahçe

23 februari 2020, 18:59   Bijgewerkt: 23 februari 2020, 19:05

Ryan Donk heeft zondagavond een belangrijk aandeel gehad in de derby-zege van Galatasaray op Fenerbahçe. De centrale verdediger kopte na en half uur spelen de gelijkmaker tegen de touwen, die vlak voor het einde vanaf de strafschopstip werd verdubbeld naar een zwaarwegende 1-3 zege door Radamel Falcao en Henry Onyekuru. Laatstgenoemde maakte diep in blessuretijd een einde aan alle spanning na een knappe dribbel, waarbij Donk de assist op zijn naam kreeg

Dat Donk die treffer overigens nog op het veld mocht meevieren, was bijzonder. De centrale verdediger maakte na zeventig minuten een snoeiharde tackle op het scheenbeen, maar kwam weg met een gele kaart. Het was niet de enige aanslag in de keiharde derby van Istanbul, in totaal vielen er elf gele kaarten – wat een record is voor dit seizoen in de Turkse Süperlig in één duel.

Belhanda kreeg vijf minuten voor het einde zijn tweede gele en dus rode kaart, tegelijk met voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüç, die een directe rode kaart kreeg. Met tien tegen tien trokken de bezoekers de voorsprong over de streep via Onyekuru, waardoor het openingsdoelpunt van Max Kruse – een rake strafschop na ruim twintig minuten – niets oplevert voor Fenerbahçe, bij wie Ferdi Kadioglu negentig minuten op de bank bleef. Door de zege stijgen Donk en consorten weer naar de gedeelde koppositie in Turkije.