Makkelie vindt dat Vitesse een strafschop had moeten krijgen

23 februari 2020, 18:20

Danny Makkelie vindt dat Vitesse achteraf een strafschop had verdiend in eigen huis tegen PSV. De arbiter zag een handsbal van PSV over het hoofd en werd door de VAR uiteindelijk niet naar de kant geroepen. "Maar als ik deze op het scherm had gezien, had ik een strafschop gegeven."

Dat zei hij tegenover FOX Sports over de pingel die hij uiteindelijk niet gaf. "Ik heb de handsbal niet gezien, ik had de focus op de koppers in de zestienmeter", zei Makkelie. VAR Dennis Higler checkte het moment en zei dat de arm in een natuurlijke positie was: geen strafschop. "Ik wil Dennis niet afvallen, maar als je de arm opzij omhoog beweegt, is het wel strafbaar hands en dus een penalty. Ik ben het met de kritiek van Vitesse eens."

Lees ook: Faber erkent dat PSV geluk had met arbitrage beslissingen

Over de strafschop die hij wel gaf voor PSV, was Makkelie overigens duidelijk: dat vond hij ook een penalty. Teruggekeken blijft hij achter zijn beslissing staan. "Want ik zag hetzelfde als wat ik op het veld zag. De verdediger neemt een enorm risico, mist de bal en er is contact. Al maakt Dumfries het wel wat erger dan het misschien was", aldus de leidsman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen