Bosz zet jacht op CL-ticket vol in met nieuwe winstpartij

Bosz zet jacht op CL-ticket vol in met nieuwe winstpartij

23 februari 2020 – Bayer Leverkusen heeft zich zondagmiddag definitief gemengd in de strijd om een Champions League-ticket in de Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Bosz verkeert sinds de hervatting na de winterstop al in een uitstekende vorm en boekte tegen FC Augsburg probleemloos de vijfde zege op rij in een officiële wedstrijd: 2-0.Daarmee heeft Leverkusen als nummer vijf een gaatje geslagen met Schalke 04, dat dit weekend flink klop kreeg en is het op gelijke hoogte gekomen van nummer vier Borussia Monchengladbach, al heeft die ploeg nog wel een wedstrijd tegoed. Bosz boekte de overwinning overigens zonder bankzitter Daley Sinkgraven, al had de coach na de midweekse zege op FC Porto in de Europa League nog meer wisselingen doorgevoerd. Kevin Volland ontbrak met een blessure en Kevin Demirbay kreeg eveneens rust op de bank.

Moussa Diaby deed donderdagavond niet mee en juist hij was het die de ban brak voor een met ruim zeventig procent balbezit overwicht hebbend Leverkusen. Na een klein half uur schoot hij één-op-één met Tomás Koubek de bal tegen de touwen. Na een klein uur voetballen werd de score door Nadiem Amiri verdubbeld: hij haalde op heerlijke wijze uit en schoot zijn eerste treffer namens Bayer binnen.

Zodoende blijft Bayer Leverkusen uitstekend in 2020, waarin alleen 1899 Hoffenheim de ploeg van Bosz punten af kon snoepen. De Nederlandse oefenmeester zit nog in de DFB-Pokal, kan donderdag de volgende ronde in de Europa League bereiken en kan zich gaan mengen in de strijd om de Champions League-ticket. Zeker als er komende week wordt gewonnen op bezoek bij RB Leipzig: Bosz lijkt met Bayer klaar voor die mooie test.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020