PSV wint ook van concurrent Vitesse na sterk tweede bedrijf

PSV wint ook van concurrent Vitesse na sterk tweede bedrijf

23 februari 2020 – Het is PSV gelukt om de derde overwinning op rij te boeken. Uit in Arnhem was het met 1-2 te sterk voor Vitesse. Daarmee lijkt het de vorm weer teruggevonden te hebben en neemt het afstand van de concurrentie. Tim Matavz zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar Sam Lammers (omstreden penalty) en Cody Gakpo bogen de achterstand vakkundig om.Vitesse en PSV kenden vooraf een wisselvallig seizoen, waardoor beide ploegen in de subtop terug te vinden waren. De Eindhovenaren boekten echter tweemaal op rij een ruime overwinning waardoor de rust enigszins was teruggekeerd. Met een achterstand van vijf punten op nummer twee AZ, mocht het zelfs weer stiekem aan een felbegeerde Champions League-voorrondeplek denken. Tegenstander Vitesse was op haar beurt weer in de jacht op PSV en stond met vier punten achterstand op de zesde plek.

De eerste helft was er één om heel snel weer te vergeten. Het spel lag erg veel stil en het doel werd nauwelijks onder vuur genomen. Hoewel PSV net iets meer de bal had, maakten de Arnhemmers meer aanspraak op de openingsgoal. Verdedigend stond het als een huis en mede door vele overtredingen wisten de Brabanders nagenoeg geen gevaar te creëren.

Het duurde echter een goed halfuur voordat Vitesse zich ook aanvallend kon onderscheiden. Matavz speelde zich handig vrij en vanaf de rechterkant van het strafschopgebied schoot hij hard voorlangs tegen zijn oude club. Net voor rust volgden er nog twee flinke kansen toen Oussama Tannane via een Eindhovens been net naast het doel schoot en uit de daaropvolgende corner kopte PSV-huurling Armando Obispo eveneens aan de verkeerde kant van de paal.

Kort na de onderbreking hielp PSV een handje en kwam de 1-0 alsnog op het scorebord. Daniel Schwaab dacht terug te kunnen kappen, maar Thomas Buitink snoepte hem de bal af. Hij bereikte op zijn beurt Matavz die oog in oog met Unnerstall beheerst binnenschoot. Vanaf dat moment werd ook de ploeg van Ernest Faber wakker. Er volgde namelijk een strafschop nadat Dumfries een solo aanging en over het been van Obispo viel. Dat was discutabel, want er leek nauwelijks contact. Sam Lammers schoot net als vorige week de strafschop raak en dus was het weer gelijk. Direct daarna drukte PSV door om de voorsprong te forceren en zag het Cody Gakpo via doelman Remko Pasveer de lat treffen.

Daar liet de buitenspeler het echter niet bij, waardoor hij drie minuten later weer het aluminium raakte. Hij trok kort naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal nu wel raak; 1-2. Het slotoffensief van Vitesse viel vervolgens erg tegen, waardoor de ploeg van Sturing amper in de buurt is geweest van de gelijkmaker. In de blessuretijd kreeg Matavz dan toch nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij schoot na doorkoppen van Dicko wild over. Door de overwinning loopt PSV weg van concurrent Willem II. Het gat is nu vier punten en dus kan het voorlopig weer naar boven kijken.

Opstellingen en beoordelingen*:
Vitesse: Remko Pasveer 5; Joshua Brenet 5 (Max Clark -), Armando Obispo 5,5 (Jay-Roy Grot -), Danilho Doekhi 6,5, Eliazer Dasa 5,5;  Matus Bero 5,5, Oussama Tannane 6,5, Sondre Tronstad 6; Bryan Linssen 5 (Thomas Buitink 5,5), Tim Matavz 5, Nouha Dicko 5,5.

PSV: Lars Unnerstall 5,5; Ricardo Rodriguez 5, Nick Viergever 6,5, Daniel Schwaab 5, Denzel Dumfries 7; Cody Gakpo 7,5 (Armindo Bruma -), Jorrit Hendrix 7 (Erick Gutierrez 6), Pablo Rosario 6, Mohammed Ihattaren 5,5 (Ritsu Doan -); Ryan Thomas 6,5, Sam Lammers 7.

Man of the match: Cody Gakpo
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020