Immobile scoort weer bij benauwde overwinning Lazio

23 februari 2020, 14:41

SS Lazio heeft de belangrijke zege van vorige week op concurrent Internazionale een vervolg kunnen geven. De formatie van trainer Simone Inzaghi won zondagmiddag ook op bezoek bij Genoa: 2-3. Gemakkelijk ging het niet, maar gewonnen werd er wel.

Bij de thuisclub, die achttiende staat, begon Lasse Schöne in de basis. Hij zag dat de titelkandidaat al na twee minuten de leiding nam. Adam Marusic zette sterk door en schoot de bal al vallend hoog in het doel. Kort na de pauze verdubbelde Lazio de marge via Ciro Immobile. De spits dribbelde naar binnen en schoof koeltjes raak in de verre hoek: 0-2. Hij maakte alweer zijn 27ste goal van het seizoen in slechts 25 duels.

Lazio leek de punten in de tas te hebben, maar liet de thuisploeg toch terugkomen in de wedstrijd. Na een uur spelen maakte Francesco Cassata er op prachtige wijze 1-2 van en daarna werd de marge weer vergroot door Lazio. Tien minuten na de 1-2 zorgde Danilo Cataldi als Lazio-invaller door een vrije trap te benutten voor de 1-3, maar ook nu was het duel nog niet beslist. In de slotfase zorgde een rake penalty van Domenico Criscito er voor dat het nog 2-3 werd. Dat zorgde voor een spannende slotfase, maar Lazio hield stand.

De ploeg uit de hoofdstad blijft tweede en staat op één punt van koploper Juventus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen